|
Pensjonat "Trzy Kuzynki"
Rejestracja w Recepcji, a potem swobodne hulanie po całym ośrodku :)
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
"Rok 1984" Orwell |
|
Klasyka. Antyutopijna historia o świecie w którym dwa plus dwa wcale nie musi równać się cztery. Jest to jedna z niewielu książek, którą powinien przeczytać absolutnie każdy. Autora "Folwarku zwierzęcego". Opowiada historię Winston`a Smith`a, który dostrzega że jego świat wcale nie jest tak idealny jak to przedstawia Partia, mająca kontrolę nad każdą dziedziną życia, władza. Nie chcę się dłużej rozwodzić nad całym światem, od tego macie wikipedię.
To jest jedna z tych książek, która wali czytelnika w twarz bez ostrzeżenia i drwi z jego głupoty. Przyznam że tylko 3 powieści zrobiły na mnie takie wrażenie. Stanowczo mówię: Przeczytajcie!
|
|
| Sob Kwi 20, 2013 18:40 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sob Kwi 20, 2013 18:40 |
|
 |
NICKi
Manfred

|
|
|
|
uch... sądząc z opisu, to jedna z tych "prodepresyjnych" lektur, na jakie może trafić niczego niespodziewający się czytelnik. Chyba nie przeczytam, bo już mam depresję, a boję się, co by wynikło z lektury. 
_________________ Uśmiechnij się! |
|
| Sob Kwi 20, 2013 19:27 |
|
 |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
|
|
No owszem, lektura może przygnębić. Ale jednocześnie możemy się sami poczuć trochę lepiej, wiedząc że nasz świat jest inny.
|
|
| Nie Kwi 21, 2013 13:14 |
|
 |
krzysiu55
Zbłąkany Piksel
|
|
|
| Sob Lut 11, 2017 12:04 |
|