Forum Pensjonat Pensjonat "Trzy Kuzynki"
Rejestracja w Recepcji, a potem swobodne hulanie po całym ośrodku :)
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj  RejestracjaRejestracja 
www.1939.com.pl, Major, www.1944.waw.pl.. - Marcin Ciszewski

Odpowiedz do tematu    Forum Pensjonat "Trzy Kuzynki" Strona Główna » Książki Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
www.1939.com.pl, Major, www.1944.waw.pl.. - Marcin Ciszewski
Autor Wiadomość
Carrie_21
Siostra Marx

Post www.1939.com.pl, Major, www.1944.waw.pl.. - Marcin Ciszewski Odpowiedz z cytatem
Podstawy: są 4 książki, przeczytałam 2, ale na pewno przeczytam kolejne. 4 część to www.ru2012.pl.

http://www.1939.com.pl/ http://www.1944.waw.pl/ http://www.ru2012.pl/ - linki do strony książek

Patriotic fiction! Książki wojenno-sensacyjne, nie tylko dla zainteresowanych tematami II wojny światowej i militariów, czego przykładem może być moja skromna osoba, której się te książki bardzo spodobały Smile . Czyta się przyjemnie, ale z napięciem. Jest kilka momentów typu "Łooo kurdeee...". Ogólnie fabuła jest o współczesnym Polskim batalionie, który miał wyjechać na misję do Afganistanu w towarzystwie amerykanów testujących nowa broń, tajemniczy MDS. Podczas pierwszej próby, w Polsce, razem z całym supernowoczesnym sprzętem i świetnie wyszkoloną załogą... Przenoszą się w czasie do roku 1939, 1 września. Właśnie zaczęła się II wojna światowa, a oni są na tyłach wroga. Jak się rozwinie akcja, zostawię was w tej niewiedzy Wink
www.1939.com.pl - o walkach w ciągu pierwszych kilku dni
Major - główni bohaterowie są inni, ale z poprzedniej książki. dzieje się w ciągu bodaj 4 dni przed i w czasie powstania w Gettcie Warszawskim, które notabene miało wczoraj swoją 70 rocznicę.
www.1944.waw.pl - Powstanie Warszawskie. Jeszcze nie zorientowałam się jaki bohaterowie.
o czym jest 4 częś, nie wiem jeszcze. jak sie dowiem to napiszę.
Sob Kwi 20, 2013 20:43 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Sob Kwi 20, 2013 20:43
NICKi
Manfred

Post Odpowiedz z cytatem
hm... ciekawe, fajnie się zapowiada...

Sob Kwi 20, 2013 20:49 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Carrie_21
Siostra Marx

Post Odpowiedz z cytatem
Bo jest fajne Smile Dostałam ją na urodziny od kolegi i trochę się w sumie bałam czy mi się spodoba. Ale już jak zaczęłam czytać to spodobała się, i to bardzo. Tak bardzo, że nim przeczytałam połowę, zaopatrzyłam się w 2 kolejne części Smile
Opisy uzbrojenia nie nudzą nawet laika, chociaż i tak ich nie ogarniam Smile Jest parę mankamentów, np. nie przekonuje mnie wyjaśnienie jak przenieśli się w czasie, i jest jeden dość niespodziewany wątek (miłosny! Very Happy ), jednak czyta się z wielką przyjemnością.
Nie Kwi 21, 2013 13:26 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Nie Kwi 21, 2013 13:26
Odpowiedz do tematu    Forum Pensjonat "Trzy Kuzynki" Strona Główna » Książki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: