|
Pensjonat "Trzy Kuzynki"
Rejestracja w Recepcji, a potem swobodne hulanie po całym ośrodku :)
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
bassistka
Leopoldynia
|
|
|
Aktualnie czytam "Nocny lot" Antoine de Saint-Exupéry'ego.
_________________ -There is no God. If you can't touch, see, or hear something, it doesn't exist.
-Can you touch, see, or hear your brain?
-No...?
-So your brain doesn't exist? |
|
| Wto Lut 28, 2012 16:41 |
|
 |
Reklama
|
|
| Wto Lut 28, 2012 16:41 |
|
 |
Iza
Manfred

Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 12841 Skąd: Rudzienko (Jasienica) |
|
|
|
A ja po raz trzeci wzięłam się za SoLL (Saga o Ludziach Lodu), jestem przy tomie 12 - Gorączka.
_________________ Trzy słowa najdziwniejsze:
Kiedy wymawiam słowo Przyszłość,
pierwsza sylaba odchodzi już do przeszłości.
Kiedy wymawiam słowo Cisza,
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie. |
|
| Wto Lut 28, 2012 17:14 |
|
 |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
|
|
Właśnie jestem pod koniec książki "ZBRODNIE ROŚLIN. Chwast który zabił matkę Abracham Lincolna i inne botaniczne okropieństwa" Amy Stewart. Książka bardzo fajna, można się wiele dowiedzieć o ukrytych zbrodniczych właściwościach wielu popularnych roślin, np. tulipana, groszku, rabarbaru czy oliwki. Nie jest to specjalistyczna książka, taka dla amatorów botaniki w sam raz.
|
|
| Czw Kwi 05, 2012 17:20 |
|
 |
bassistka
Leopoldynia
|
|
|
Zaciekawiłaś mnie. Gdzie kupiłaś/dostałaś/skąd ją wzięłaś?
_________________ -There is no God. If you can't touch, see, or hear something, it doesn't exist.
-No...?
|
| Nie Kwi 08, 2012 14:02 |
|
 |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
|
|
Kupiłam na allegro, gdzie jest jej pełno. W empiku tez można dostać.
Teraz czytam autobiografię Agaty Christie i muszę przyznać że jest równie cudowna co jej książki.
|
|
| Nie Kwi 08, 2012 19:52 |
|
 |
bassistka
Leopoldynia
|
|
|
Hmm..
Muszę się wybrać do empiku...
-No...?
|
| Wto Kwi 10, 2012 13:56 |
|
 |
bassistka
Leopoldynia
|
|
|
Macie coś do polecenia?
-No...?
|
| Wto Sie 28, 2012 12:29 |
|
 |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
|
|
Niedawno odkrytą przeze mnie serię "Lewiatan" Scotta Westerfelda. Jest to autor mojej ukochanej serii "Brzydcy", zdążyłam na razie przeczytać tylko 1 książke, ale bardzo mi się spodobała. Następne części to "Behemot" i "Goliat" które jeszcze muszę kupić. Ale do rzeczy. Książka opowiada alternatywną historię Europy podczas I wojny światowej. Europa jest podzielona na darwinistów (czyli ententa) i chrzęstów (centrum).
Alek, syn arcyksięcia Franciszka Ferdynanda i Zofii Chotek, pada ofiarą intryg politycznych i po śmierci rodziców w Sarajewie musi uciekać z Austro-Węgier. Deryn Sharp, która po ojcu baloniarzu odziedziczyła miłość do latania, robi wszystko, aby – nawet podstępem - dostać się do brytyjskich Sił Powietrznych.
Gdy wybucha I wojna światowa, Alek zmierza właśnie uzbrojoną machiną kroczącą do Szwajcarii, a Deryn leci niesamowitym, żywym statkiem powietrznym do Konstantynopola. Ich losy przecinają się niespodziewanie, a następnie splatają nierozerwalnie w serii wspaniałych przygód.
|
|
| Wto Sie 28, 2012 17:48 |
|
 |
NICKi
Manfred

|
|
|
|
Ciekawie się wydaje... Tylko nie wiem dlaczego odstraszają mnie wszystkie książki o wojnie. 
_________________ Uśmiechnij się! |
|
| Wto Sie 28, 2012 20:33 |
|
 |
bassistka
Leopoldynia
|
|
|
Brzydkich czytałam..
Natomiast ten "Lewiatan" odpycha mnie tytułem...
-No...?
|
| Sro Sie 29, 2012 14:04 |
|
 |
Carrie_21
Siostra Marx
|
|
|
|
Lewiatan też jest fajny, tylko że po prostu inny. Wojna jest tłem dla całej akcji, ale głównie chodzi o losy Deryn i Alka. Bardzo fajnie jest opisany świat, podobnie jak w Brzydkich, jako oczywiste tło, że tak powiem.
|
|
| Sro Sie 29, 2012 19:19 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sro Sie 29, 2012 19:19 |
|
 |
|